3 oktober 2015
17:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Lerums IS 1 - Jitex Mölndal BK U

Vilken underbar lagmoral tjejerna visar idag när vi åter hämtar in ett underläge och till slut kan avgöra med två minuter kvar att spela. 2-1 borta mot starka Lerum tar oss upp i serieledning igen med en match kvar att spela. Men låt oss börja från början, Lerum börjar piggast och är etta på de flesta bollarna i första halvlek. Med två av våra innemittfältare skadade så blir det lite ovana positioner för de som får hoppa in där och vi det blir lite stressigt när vi får bollen. Vi har också lite svårt att etablera ett längre anfallsspel på motståndarnas planhalva och det är mycket bollar som går fram och tillbaka mellan de båda backlinjerna i första halvlek. Lerum har de bästa chanserna och det bästa kommer i slutet av halvleken när en Lerumsanfallare får till en direkt-touch på ett inlägg men Kajsa gör en reflexräddning och håller nollan halvleken ut, 0-0 alltså.
I halvlek pratar Stefan om positionsspelet på mittfältet och vi kommer överens om att vilja mer och vara först på bollarna i andra halvlek. Det börjar dock tungt när En av Lerums snabba forwards springer igenom efter 3-4 minuter och kan sätta bollen med ett välriktat skott förbi en utrusande Kajsa, 1-0 till hemmalaget.
Men tjejerna låter sig inte nedslås av det, vi jobbar oss medtodiskt in i matchen och tar över mer och mer. Även om Lerum kommer upp i en del anfall tar vi över det mesta av spelet och kan spela bollen bra i laget båge på egen och på motståndarnas planhalva.
20 minuter in i halvleken kan vi kvittera efter en genombrytning i Lerums mittförsvar och ett distinkt avslut. Men tjejerna nöjer sig inte med det, i takt med att vi spelar allt bättre tappar Lerum energi och det är många halvchanser framför Lerums mål. Vi börjar tro på ett oavgjort resultat men så får vårt inlån från F00 chansen på en retur och kan rulla in segermålet med 2 minuter kvar att spela.
Vi visar kämpatakter och försvarar oss bra i första halvlek och i andra halvlek kan vi börja spela ut och ta över matchen, mycket bra gjort tjejer!